Kínai Jianbing
Description
A Jianbing, más néven kínai utcai reggeli palacsinta, réges‑régen a Három Királyság korában keletkezett, és mára az egyik legnépszerűbb reggeli étel Kínában. Vékony, lisztes palacsintára ütnek rá egy tojást, majd zöldhagymát, koriandert, szezámmagot és fűszeres szószokat tesznek rá – végül ropogós kívülről, töltelékektől függően húsos vagy vegetáriánus formában szolgálják fel. A modern változatokban gombóc vagy ropogós tészta is kerül bele. A jianbing textúrája kiegyensúlyozott: lágy, friss és ropogós egyben – autentikus kínai reggeli élmény, amit több mint 2000 éve fogyasztanak. :contentReference[oaicite:2]{index=2}Hozzávalók
Utasítások
-
1. Készíts sűrű, de folyékony palacsintatésztát a lisztekből és vízből.n2. Forró griddle‑en (vagy serpenyőben) süss vékony palacsintát, majd törd rá a tojást és simítsd el.n3. Szórd rá a zöldhagymát, koriandert, szezámmagot.n4. Kend meg szójaszósszal és csilirózsával, helyezz rá a ropogós tésztát.n5. Hajtsd félbe, majd gördítsd fel – kézben ehető utcai reggeli..
Nutrition Facts
Adag 1
- Mennyiség adagonként
- Kalóriák 220kcal
- % Napi érték*
- Teljes zsír 11g17%
- Összes szénhidrát 20g7%
- Fehérje 10g20%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.