Kínai Jianbing

Servings: 1 Total Time: 20 perc
Kaviárral teli palacsinta halom egy elegáns tányéron. pinit
Kaviárral teli palacsinta halom egy elegáns tányéron. pinit
0 Add to Favorites

Kínai Jianbing

Prep Time 15 perc Cook Time 5 perc Total Time 20 perc
Servings: 1 Calories: 220

Description

A Jianbing, más néven kínai utcai reggeli palacsinta, réges‑régen a Három Királyság korában keletkezett, és mára az egyik legnépszerűbb reggeli étel Kínában. Vékony, lisztes palacsintára ütnek rá egy tojást, majd zöldhagymát, koriandert, szezámmagot és fűszeres szószokat tesznek rá – végül ropogós kívülről, töltelékektől függően húsos vagy vegetáriánus formában szolgálják fel. A modern változatokban gombóc vagy ropogós tészta is kerül bele. A jianbing textúrája kiegyensúlyozott: lágy, friss és ropogós egyben – autentikus kínai reggeli élmény, amit több mint 2000 éve fogyasztanak. :contentReference[oaicite:2]{index=2}

Hozzávalók

Utasítások

  1. 1. Készíts sűrű, de folyékony palacsintatésztát a lisztekből és vízből.n2. Forró griddle‑en (vagy serpenyőben) süss vékony palacsintát, majd törd rá a tojást és simítsd el.n3. Szórd rá a zöldhagymát, koriandert, szezámmagot.n4. Kend meg szójaszósszal és csilirózsával, helyezz rá a ropogós tésztát.n5. Hajtsd félbe, majd gördítsd fel – kézben ehető utcai reggeli..

Nutrition Facts

Adag 1


Mennyiség adagonként
Kalóriák 220kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 11g17%
Összes szénhidrát 20g7%
Fehérje 10g20%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Receptkártya készítője WP Delicious
Christopher Nolan Food and Lifestyle Blogger

Hi, I'm Samantha, a full-time food blogger, mother of 2 beautiful daughters and a lovely wife. I live in New Jersey with my family. Loves traveling, sharing new recipes, and spending time with my family.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük